FARKA.press

Portal Kultury i Reportażu

Redaktor działu Aktualności

Zachęcamy do współpracy osoby lubiące wyszukiwać „newsy”, interesujące się reportażem i dokonaniami reportażystów, bywające na spotkaniach autorskich, wernisażach, przeglądach filmów dokumentalnych itp. A ponadto – osoby, które chciałyby zdobywać doświadczenie w tworzeniu i edytowaniu materiałów dziennikarskich (tekstów, filmów, zdjęć, nagrań).

W dziale Aktualności chcemy publikować wiadomości interesujące dla środowiska reporterskiego i miłośników reportaży – informacje o konkursach, stypendiach, nagrodach, nowościach wydawniczych, konferencjach, spotkaniach, szkoleniach, wydarzeniach kulturalnych itp. A także wywiady z reportażystami.

Osoby zainteresowane taką formą współpracy prosimy o kontakt mailowy : biuro(at)farka.com.pl
Możliwy jest wolontariat długoterminowy, jak i okazjonalna czy nawet jednorazowa współpraca.

Tłumacz

Ambicją naszego portalu jest mówienie o świecie i do świata zrozumiałym językiem, dlatego zależy nam na publikowaniu reportaży w różnych wersjach językowych. Osoby, które planują karierę translatorską i chcą wzbogacić swoje portfolio, a także lingwistów zainteresowanych ideą wolontariatu, zapraszamy do współpracy polegającej na tłumaczeniu reportaży (głównie w konfiguracji z polskiego na obcy). Preferowane języki: angielski i francuski, ale inne są również mile widziane.

Możliwa jest stała współpraca lub wolontariat dotyczący przetłumaczenia jednego, konkretnego tekstu. Tłumacz sam może sobie wybrać, który reportaż, spośród opublikowanych w naszym portalu, chce przetłumaczyć i na jaki język.
Osoby zainteresowane prosimy o kontakt mailowy: biuro(at)farka.com.pl

Z wszystkimi wolontariuszami podpisujemy umowę, wystawiamy referencje (po udanej współpracy) oraz, w ramach możliwości, pomagamy uczestniczyć w szkoleniach adresowanych do organizacji pozarządowych.